Publisert Legg igjen en kommentar

Høstens tapettrender

Vi sammenfatter de viktigste tapettrendene denne høsten, og viser deg de fire store hovedtendensene. 

Nedtonet Natur, Nordisk Geometri, Eklektisk fargeglede og Klassisk Eleganse. Hva er din favoritt?

1. Nedtonet Natur

Det er ikke uten grunn at vi lar oss inspirere av dyre- og planteriket, og de vakre organiske formene. Behagelige motiver som florlette fjær, vakre sommerfugler og nyutsprungne blomster og blader er viktige inspirasjonskilder i tapettrendene.

Design inspirert av flora og fauna har modnet, og kommer nå i mer raffinerte og dempede utgaver – mer skandinavisk.

Uttrykket er rolig og behagelig, og bidrar til å skape en avslappende atmosfære med rom for avkobling – bokstavelig talt. Paletten består av nedtonede nyanser av korall, rosa, mint og greige, på lys base, gjerne kombinert med drypp av mørke toner i petroleum og plomme. Metalliske detaljer og overflater med skimmer, skaper en transparent og lett følelse, og står i fin kontrast til grovere materialer i interiøret. Det organiske formspråket kan med fordel kombineres med stilrene, skandinaviske møbler og tilbehør. Ved å tilføre mørkere tresorter og sjatteringer blir stilen mer kontinental.

Blant høstens nyheter finnes mange tapetdesign innenfor denne tendensen. La deg inspirere av kolleksjonene Lucia, Camille og Atmosfär.

2. Nordisk Geometri

Geometriske mønstre har fått et solid fotfeste i løpet av de seneste årene, og interessen for geometrisk tapet er stadig økende. Det har etablert seg en viktig og internasjonal trend med utgangspunkt i Norge og de andre nordiske landene.

Stilretningen forener det minimalistiske, nordiske interiøret med spennende mønsterbruk, hvorav geometrisk tapet er en viktig ingrediens. Stilen er grafisk og minimalistisk, og lar seg enkelt implementere i det moderne norske hjem. Nøytrale toner som grått, hvitt og blågrønt er viktige. En eller flere vegger tapetseres med et geometrisk design. Det grafiske formspråket forsterkes av nøytrale, minimalistiske møbler og tilbehør – gjerne nordisk design – og en lys og monokrom palett. Kontrastfarge kan tilføres gjennom enkelt utskiftbare elementer som puter, bilder og pledd.

Våre egne tapetdesign Dania og Norsk Trellis er utviklet spesielt for det norske markedet, og passer svært godt inn i denne stilretningen. Du finner også mange alternativer blant høstens nyheter og i vårt eksisterende sortiment.

 

3. Eklektisk fargeglede

Fargene har for alvor gjort sitt inntog i landet vårt, og de har kommet for å bli. Den eklektiske stilen åpner opp for eksperimenter og lek, og kombinerer både uttrykk og farger. Kulørene er sterke og mønstrene modige. Det finnes ikke rett eller galt – bare glede og karakter!

Et mangefarget tapet på en eller flere vegger, fungerer som rommets smykke i et eklektisk interiør. Tapetet binder ulike elementer og farger i rommet sammen, og skaper balanse og harmoni. Et ensfarget tapet bidrar til å fremheve rommets elementer og personlighet. Det gjelder å finne sin egen og rommets favoritt.

Kolleksjonene Mariska Meijers, Aisslinger og Camille byr på fargeglade og spennende design, enten du ønsker de aller sprekeste, eller de mer dempede variantene.

4. Klassisk Eleganse

Den klassiske stilen beveger seg i tråd med trendene og er alltid aktuell. Nyansene og uttrykket har blitt mer dempet og elegant. Blekgrønt og -blått utfordrer beige og greige som nøytral base. Mønstringene er større og overflatene nedtonede.

Tapet er prikken over i’en i et klassisk interiør, og forsterker det fasjonable uttrykket. Alle vegger tapetseres, enten man velger et mønstret eller ensfarget tapet – eller en kombinasjon. Overflaten gjør tapetet unikt og skaper stemning. Matte overflater gir en dempet og rolig atmosfære, og tekstiltekstur skaper en lun stemning i rommet. Kontraster mellom matt og blankt skaper vakre effekter når solen og lyset får speile seg.

Den klassiske stilen favner bredt, og det finnes mønstre, overflater og nyanser for enhver smak. Blant høstens nyheter finner du mange klassiske design. Kolleksjonen Manor House byr på lekre varianter med tekstiltekstur, Upstairs Downstairs spiller på kontraster i matt og blankt, mens Atmosfär har stor variasjon.

(Denne artikkelen er fra vår leverandør storeys.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 + one =

* Avkryssing i GDPR sjekkboksen er påkrevd

*

Jeg samtykker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.