Publisert Legg igjen en kommentar

Vegger med en anelse historie.

Er du typen som fascineres av det historiske, litt romantiske, og som tenker at litt av den atmosfæren hadde det vært deilig å trekke seg tilbake til i en ellers moderne og hektisk hverdag. Løsningen kan være bare noen tapethøyder unna.

Du er ikke alene om slike drømmer, designere lar seg også fascinere av historien. Spesielt interessante kan sosietetsdamer være, de som har markert seg og står igjen i historiebøkene som noe mer enn yndige vesen som fylte sin rolle som husfrue etter datidens normer og forventninger. Slike damer blir det ikke bare romaner og filmer om, men det blir også tapetbøker.

Tysk prinsesse

Vakre magnoliablomster, opprinnelig håndmalt av prinsesse Sofie Charlotte von Oldenburg
Vakre magnoliablomster, opprinnelig håndmalt av prinsesse Sofie Charlotte von Oldenburg

Tidligere i høst lanserte tapetleverandøren Borge kolleksjonen Sophie Charlotte. Bak det navnet skjuler det seg en dame som har gitt mer enn inspirasjon til dagens tapetdesignere.

Sofie Charlotte von Oldenburg var tysk prinsesse og selv designer. I perioden 1920-1926 håndmalte hun flere tapetdesign. Disse er tatt frem og danner grunnlaget for en elegant kolleksjon med store, flotte magnolia-motiv, ornamenter, striper og små tidstypiske stjernedesign som delikat fyller veggene.

Kolleksjonen finnes i mange ulike farger, og har ulike mønster som kan mikses og matches.

 Tekst fra ifi.no
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − 8 =

* Avkryssing i GDPR sjekkboksen er påkrevd

*

Jeg samtykker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.